sâmbătă, 20 decembrie 2014

Epilarea cu aparate       O problemă actuală, pentru noi femeile şi nu numai, o constituie epilarea. Deşi unele dintre noi poate că ar spune că temperaturile scăzute din acest anotimp înlătură temporar aceste griji, eu zic totuşi că este o situaţie imperativ de avut sub control în această perioadă. Se apropie sărbătorile şi petrecerile sunt la tot pasul, de ce să nu fim mereu aranjate, gata de distracţie? Ştiţi doar cât timp ne ocupă alegerea hainelor potrivite, realizarea machiajului şi câte treburi mai intervin de făcut...

    Epilarea în sine a fost o preocupare a oamenilor încă din cele mai vechi timpuri. Atât femeile, cât şi bărbaţii îşi îndepărtau părul de pe corp prin diverse proceduri: răşina cu zahăr şi lămâie- metodă ce provine din Egipt; aparate de ras făcute din cremene (3000 î. Hr.) , cochilii de scoici sau dinţi de rechin; mixtură de arsenic, var nestins şi amidon era primul epilator chimic folosit de către turci. Modificările majore în industria aparatelor de ras datează din perioada 1770- 1880, când Jean Jacques-Perret şi-a adus contribuţia pentru fabricarea aparatului de ras sigur. Astăzi, epilarea este mai mult decât o modă, o necesitate; poate chiar o regulă de igienă personală.

    Toate suntem si vrem să fim cât mai frumoase, de aceea utilizarea unui epilator eficient este esenţială. Nu trebuie să pornim cu ideea cum că orice epilator presupune durere, este bine să ne documentăm puţin înainte de orice achiziţie, pentru  nu rămâne dezamăgite.
    Desi îmi place să alternez metodele de epilare, trebuie să spun că deţin un epilator Braun Silk-epil Soft Perfection ( cam de 5 ani) şi se cere înlocuit. Nu că nu ar funcţiona încă perfect, dar îmi îndrept privirea către fel de fel de modele noi apărute, cu diverse îmbunătăţiri şi trebuie să recunosc că sunt tentată să trec la nivelul următor. Ca să vă spun câte ceva despre vechiul meu epilator, iată cam ce poate el

 
  - are două viteze, 1 pentru delicateţe şi 2 pentru eficienţă
  - are 20 de pensete
  - include sistemul Soft Lift care ridică eficient chiar şi firele de păr lipite de piele, îndreptându-le înspre pensete
  - are două role de masaj care alunecă delicat pe piele înainte şi după eliminarea firelor de păr, pentru a atenua durerea resimţită la epilare.

      Trebuie să recunosc că sunt tentată să văd cum ar fi un epilator pentru faţă, pentru ca majoritatea dintre noi avem mici firicele pe alocuri; dar prioritar este un epilator pentru corp. Curioase de alegerea mea? În speranţa că Moş Crăciun m-ar auzi şi e prin zonă, iată ce-mi doresc euBraun Silk-epil 5 5-329 epilator cu extensie de curăţare facială! Da, aţi citit corect, din punctul meu de vedere este o inovaţie, un produs ce poate fi folosit în scopuri multiple şi ca să vă demonstrez alegerea mea, iată câteva specificaţii ale produsului:
      
      - 40 de pensete care prind chiar şi cele mai scurte fire de păr ( 0.5 mm)
      - role de masaj ce stimulează pielea
      -  o mănuşă de răcire care răcoreşte pielea înainte de epilare şi o calmează după
      - cap flexibil ce se deplasează după conturul corpului, facilitând spre obţinerea de      rezultate optime
       - smartlight, luminează perfect zona ce urmează să fie epilată
       - are doua viteze
       - poate fi spălat în totalitate
       - include o perie de curăţare a feţei care stimulează circulaţia şi îndepărtează eficient impurităţile
          
             Ce părere aveţi despre alegerea mea? Cât de importantă este epilarea pentru voi, pe o scară de la 1 la 5? Dar  metoda de epilare? 
   Astept cu mare interes opiniile voastre, cât şi experienţele personale şi nu uitaţi, mesajele voastre contează!
      Veţi fi pregătite pentru petrecerile din această perioadă? Cu siguranţă sunteţi frumoase, iar alegerea metodei optime de epilare va fi floare la ureche pentru voi!
  
           Pe data viitoare,
                 Stay glam, pretty dolls!
    

3 comentarii:

 1. epilator nu folosesc , mie frica de durere.dar mai ales de bubitele si firele care o sa iasa la suprafata.ceara calda sau rece nu folosesc ca sunt alergica.crema de ras la fel. singura care mi se potriveste e spray.ul de la veet si aparatul de ras normal. :) dar chiar suna tentant acest epilator.pupici :*
  http://iv-dorys.blogspot.ro/

  RăspundețiȘtergere
 2. Ce pacat ca esti alergica la ceara... apelez uneori la ea si imi prinde bine. Referitor la bubite si alte cele pot aparea indiferent de metoda de epilare aleasa. Totul tine de exfoliere ( pe care din motive de comoditate/ lene eu nu o practic prea des, din pacate) si de hidratare. Am scris de curand un articol despre uleiul de bebelusi Johnson' s care mi se pare foarte util in calmarea pielii + multiple roluri pe care le poate indeplini cu succes. Sau uleiul de cocos care ajuta si la incetinirea cresterii firelor de par- voi scrie curand despre el- este prea important. 😘

  RăspundețiȘtergere
 3. uleiul de cocos e super si eu il folosesc cateodata..cand imi aduc aminte..tot din cauza lenii.:)) pupici

  RăspundețiȘtergere